Életveszélyes kémények, gázkazánok

Életveszélyes kémények, gázkazánok

 

Kezdem a legveszélyesebbel!
1.
RÉGI NYÍLTÉGÉSTERŰ, HUZATMEGSZAKÍTÓS GÁZKAZÁN
Ezek a kazánok amiknek lehet látni a lángot, működés közben! Készülék tetején egy huzatmegszakítóval ( Ennek feladata, hogy hígítja a füstgázt a helyiség levegőjével ami csökkenti a harmatpontját, így lassabban csapódik ki a nedvesség a hidegebb belső kéményfelületre! Feladata még, hogy ha nem megfelelő a kéményben az áramlási sebesség "megáll a huzat" akkor engedi a visszaáramlást a lakótérbe addig, amíg helyre áll a huzat! Negatívum, hogy ha nem indul be újra a kéményben a huzat, és nincs beépítve levegőutánpótlásara szolgáló légbeeresztő szerkezet, a felhalmozódó szénmonoxid, még rosszabb égést eredményez, és ha nincs szénmonoxid riasztó ami ezt jelezhetné, rövid időn belül meghalhat mindenki aki a lakásban tartózkodik!

NAGYON FONTOS!!!
SZABADBA KIVEZETETT KONYHAI SZAGELSZÍVÓ, EGYIDEJŰ HASZNÁLATA, KÉMÉNYBE KÖTÖTT NYÍLTÉGÉSTERŰ GÁZKÉSZÜLÉKKEL, SZÍGORUAN TILOS ÉS ÉLETVESZÉLYES! VISSZA SZÍVJA A KÉMÉNYBŐL AZ ÉGÉSTERMÉKET ÉS VISSZAFORDÍTHATATLANUL MEGFORDÍTJA AZ ÁRAMLÁS ÚTJÁT!
NAGY SZÉLBEN KAPCSOLD KI A KAZÁNT, HA NINCS SZÉNMONOXID RIASZTÓ A LAKÁSBA!

JAVASLATOM:
Végy egy darab AT-G60 márkájú légbevezetőt, vésd fagy fúrd ki a faladat 120mm átmérőre! Ezek után végy elő egy ceruzát és jelöld fel a 4 lyukat, ahol rögzíteni tudod. Fúrd ki, csavard fel, csatold fel a fedelét, kívül meg ragaszd fel a lamellás bogárhálós rácsot a homlokzatra! Műanyag ablaknál van lehetőség az ablakba beépíteni az AT-G35 légbeeresztőt. Ezt csak szakemberrel rakassa be, de győződjön meg a munka elvégeztével, hogy nem csak e lyukakat furkált bele. 4 egyforma hosszúságú mart vájatott kell látni a szabályos kivitelezésnél! (Ablakos vagy kéményes is meg tudja csinálni)

Desszert: 1 darab szénmonoxid riasztó, fejmagasságba felfúrva a falra!

2.
TURBÓS ZÁRTÉGÉSTERŰ GÁZKAZÁN (Az interjúban látszik a képeken is)
0 fok alatt hajlamos jégrózsa kialakulni a tetővég idomon, ami elzárja a levegőt a kazántól. Itt jobb esetben leáll a kazán!

JAVASLATOM:
0 fok alatt sűrűn néz fel a tetődre, és ha a kéményes vagy a gépész "elfelejtett" felső megközelítést kialakítani, ezt gyorsan pótold, hogy szerelhető, vagy is jégmentésíthető legyen!

3.

KONDENZÁCIÓS ZÁRTÉGÉSTERŰ GÁZKAZÁN!

Nem kell szénmonoxid visszaáramlástó tartani, mert a kazánban túlnyomás van és a füstgázt a készülék ventilátora tolj felfelé!
Fagyástól nem kell tartani, mert nincs a tetején zárótárcsa, amin a nedvesség lecsapódhatna, ezért a jégrózsától sem kell tartani. (laposabb mediterrán tetőknél, előfordulhat nagyobb hómennyiségnél, hogy eléri a levegőbeszívási pontot és megfojtja a kazánt, ami így azonnal lekapcsol!

Remélem szolgálhattam néhány hasznos információval, az életben maradáshoz a kiszámíthatatlan, régi kéményes gázkazán működési elvéről!

A LEGFONTOSABBAT NE FELEJTSÉTEK SOHA!
AMI ELROMOLHAT AZ EL IS ROMLIK!!!

AZ ÉLETED 20 000 Ft, HA SAJÁT MAGAD ELVÉGZED A MUNKÁT! ENNYIBŐL, MÁR NEM A TE, VAGY A CSALÁDTAGOD LESZ HOLNAP A HÍRADÓBAN!!!!
1 megosztás is, életet menthet! Köszönjük a megosztásokat!

www.kemeny-beleles.hu
www.budapestgazszerviz.hu

 

Megosztás