Szerelt kémények építése

Szerelt kémények építése

A szerelt kémények kettős falú, hőszigetelt egymásba illesztett fémcsövek. A hőszigetelés, (kerámiaszál gyapot)  a füstjáratot szigeteli annak érdekében, hogy az a lehető legkevésbé tudjon lehűlni.

   

Szerelt kéményeket akkor szoktunk ajánlani ill alkalmazni, amikor:


•  az új helyre kiépítésre kerülő gázkészülék közelében nincs felhasználható falazott kémény.
•  a meglévő falazott kéményt nem lehet bélelni, ezáltal nem tehető alkalmassá a biztonságos égéstermék elvezetésre vagy az új kandalló       füstcsöve nagyobb, mint a meglévő falazott kéményünk keresztmetszete.
•  falazott kéményt kell magasítani egy új tereptárgy miatt (pl: környező építkezés miatt, a kitorkollás szélörvénybe kerül.

A szerelt kémény  elhelyezhető házfalon födém áttöréssel, lichthofban de akár lakótérben is. Megfelelő idomokkal biztosítjuk a tisztíthatóságot, ill a keletkezett kondenzvíz elvezetést.
 

A szerelt kémények megoldást jelenthetnek gyűjtőkémények kiváltására is. Ha az adott kürtő terhelése túl nagy (pl szintenként több rákötés található), akkor általában elégséges minden szinten egy készüléket lekötni a gyűjtőkéményről, és az utólag kialakított szerelt kéménybe csatlakoztatni.

Köszönöm figyelmét! Ha érdekesnek találta a cikket kérem kattintson a megosztásra, illetve ha bármi kérdés felmerül önben kémény, ill kéménybélelés témakörben, hivjon bátran! 

ui: A nem szakszerűen kivitelezett kémény fokozottan tűz és balesetveszélyes! A szerelt kémény építését kizárólag felkészült szakemberrel végeztesse!

By Tacsi

 

Megosztás